Inredning

Foto: ©Martin Edlund

Träinredningen är mattlackad eller oljad teak, vissa modeller hade samtlig inredning i trä, andra hade sin träinredning fäst på ett basinrede av glasfiberförstärkt polyester.

Innertaket består av fyra vinylklädda plywoodskivor som hålls uppe av fem teaklister skruvade till rufftaket, med motsvarande arrangemang under skarndäck.

Foto: ©Peter Nerström

Planlösningen är konventionell med pentryt om babord, navbord om styrbord, ett fast klaffbord mitt i salongen med längsgående kojer. Kojerna kan förvandlas till sjökojer genom att flytta de löstagbara ryggstöden till kojernas framkant. Bra för bebisar, barn och de som önskar sova under lutning!

Akter om huvudskottet finns det ytterligare två stuvutrymmen, lämpligt för att förvara dynor, flytvästar, båtmansstol eller annat dylikt.

Foto: © Christian Johannes Kask

Skott och hyllframkanter har rundade täcklister i teak, där skarvarna avslöjar hur ambitiös byggaren varit i passningen och kanske också i hela bygget.

De längsgående skotten bakom ryggstöden har två luckor vardera, för att komma åt innandömet som täcks av  hyllor. Skrovsidorna  är täckta av 10 mm isolermatta med slutna celler.

Foto: ©Christian Johannes Kask
Foto: ©Martin Edlund

Akterut finns en stickkoj på styrbordsidan som mest verkar användas till förvaring av segel, dynor, sittbrunnsbord, sjökort och andra för båtägaren oundgängliga föremål. Under stickkojen finns ett stort stuvutrymme där många båtar förvarar färskvattensäcken om 50 L. Andra har lagt den akter om nedgångstrappen, där det finns ett stort,  ofta outnyttjat utrymme som lätt rymmer en hopfällbar cykel.

I trappen finns det också förvaringsutrymmen. Längs ned en utdragbar låda, och över den ett luckförsett fack, samt överst ett fack under bridgedäck.

Pentryt har ett skåp med skjutluckor och oftast en hylla för båtservisen. I pentryt finns färsk- och sjövattenpumpar, en fast rostfri ho, och en löstagbar ho i plast . Under den senare finns ett utrymme på 100 L. Många har monterat en utdragbar trådback (60 x 40 x ?) under bänkskivan för att bättre utnyttja utrymmet. Bakom gasolspisen finns ytterligare ett utrymme på ca 25L. Under spisen finns ett stuvfack lämpligt för kokkärl och rotfrukter.

Planlösning


Bildgalleri av inredningar

SWE-129

Foto: ©Martin Edlund


SWE-203

Foto: ©Peter Nerström


EST-736

Foto: ©Christian Johannes Kask

Scroll to Top